‘Alle vrijheid om mijn baan in te kleuren’

Goed werkgeverschap betekent voor Kindergarden vertrouwen, aandacht, gehoord en gezien worden. Zodat iedere werkdag een feestje is. Gerdien, vestigingsmanager bij Kindergarden, vertelt waarom zij dagelijks met veel plezier naar haar werk gaat.

'Alle vrijheid om mijn baan in te kleuren'

‘Afgelopen vijf jaar heb ik flink carrière gemaakt. Ik ben pedagogisch medewerker, adjunct-vestigingsmanager en vestigingsmanager van Harderwijk geweest. Dat Kindergarden zo snel zag wat ik in me had, blijft bijzonder. Sinds twee jaar sta ik aan het roer van Zwolle Frankhuizerallee.

Als vestigingsmanager ben je eindverantwoordelijk voor de pedagogische kwaliteit, de inrichting en uitstraling en het dagelijks reilen en zeilen van jouw vestiging. Het is mijn taak dat de boel goed loopt, dat collega’s en kinderen het hier naar hun zin hebben. Hoe ik dat doe, is aan mij. Die vrijheid geeft Kindergarden me. Dat vertrouwen is super fijn.

Het is een extra boost om alles te geven wat in me zit. Dat ben ik ook aan mijn collega’s verplicht. Samen vormen we een geweldig team. We runnen de vestiging echt met z’n allen, voelen ons samen verantwoordelijk voor het reilen en zeilen. Bij onvoorziene situaties ben ik op mijn best. Snel schakelen, afstemmen, rennen en vliegen. Heerlijk! Ik kan me niet voorstellen dat deze job mij gaat vervelen. De veelzijdigheid van mijn baan is iedere dag een feestje.

Bij Kindergarden staan medewerkers op één. Dat merk ik aan alles.
Gerdien

Toch sluit ik niet uit dat ik ooit iets anders binnen Kindergarden wil gaan doen. Een nieuwe locatie opstarten lijkt me gaaf. Of nieuwe vestigingsmanagers begeleiden. Dat ik hardop durf te dromen, komt doordat ik me gehoord, gezien en gewaardeerd voel. Dat zit ‘m al in kleine dingen: opbouwende feedback, een mooi compliment, coaching on the job, een extra attentie omdat het zo’n pittig jaar was… Bij Kindergarden staan medewerkers op één. Dat merk ik aan alles.’