Veelgestelde vragen

Wat leuk dat je interesse hebt om bij Kindergarden te werken. Uiteraard hopen we al je vragen te beantwoorden op onze site. Maar het kan natuurlijk dat je iets niet kan vinden. Daarom hebben wij de meest gestelde vragen voor je verzameld en direct beantwoord.

Kom je er echt niet uit en blijft jouw vraag onbeantwoord. Neem dan contact op met onze recruiters via vacature@kindergarden.nl

 

Ik wil graag deelnemen aan jullie BBL opleiding, hebben jullie nog plek?

Wat leuk dat je interesse hebt in onze BBL opleiding! Op dit moment hebben wij vacatures openstaan voor de klas van februari 2023. je kan solliciteren tot en met vrijdag 28 oktober.

Waar in het land start de BBL klas?

De opleidingslocatie voor de klas van februari 2023 is in Utrecht bij MBO Utrecht (adres: Columbuslaan 540 te Utrecht) De werk/leerplekken kunnen door het hele land zijn (dit is afhankelijk van waar een vacature openstaat).

Hoe verloopt het sollicitatieproces voor jullie BBL opleiding?

Het sollicitatieproces ziet er als volgt uit:

  • Stap 1: Solliciteer op een vacature voor de BBL-opleiding bij een vestiging bij jou in de buurt via werken bij Kindergarden
  • Stap 2: Download het BBL CV en motivatieformulier die in de vacature tekst staat vermeld. Vul het formulier in en sla hem op je computer/laptop
  • Stap 3: Upload het ingevulde BBL CV en motivatieformulier als bijlage bij je sollicitatie (zonder formulier nemen wij je sollicitatie niet in behandeling)
  • Stap 4: Na de screening, gaan we kort kennis maken via een telefonisch gesprek
  • Stap 5: Na een positief telefonisch kennismakingsgesprek ga je op sollicitatiegesprek op de les locatie in Utrecht
  • Stap 4: Na een positief sollicitatiegesprek ga je kennismaken met je mogelijk nieuwe manager, collega’s en natuurlijk je toekomstige werkplek bewonderen.
  • Stap 6: Je taalvaardigheid wordt hier ook getest in de vorm van een taaltoets
  • Stap 7: Je ontvangt een arbeidscontract en verwelkomen je als nieuwe collega van Kindergarden.

Naar aanleiding van iedere stap is er een moment waarop wij je laten weten of je wel of niet door gaat naar het volgende onderdeel van het selectieproces. Je kan pas solliciteren op het moment dat de vacatures online staan. Solliciteren kan alleen via onze website. Via deze link kan je je gegevens achterlaten zodat we je kunnen informeren als de vacatures online staan.

Wanneer kan ik solliciteren voor de BBL opleiding?

Je kan solliciteren op het moment dat de BBL vacatures online staan. De vacatures vind je op; werken bij kindergarden. Via deze link kan je je gegevens achterlaten zodat we je kunnen informeren als de vacatures online staan.

Wanneer kom je in aanmerking voor de Kindergarden BBL opleiding?

Iedereen mag solliciteren voor een van onze opleidingsplekken. Je moet wel voldoen aan de wettelijk gestelde vooropleidingseisen voor het middelbaar beroepsonderwijs. Meer informatie hierover vind je hier 

Hoelang duurt jullie BBL opleiding?

De opleiding van Kindergarden duurt 2 jaar.

Mag ik tijdens mijn werk aan studieopdrachten werken?

We vinden het erg belangrijk dat je echt meedraait op de groep. Studieopdrachten onder werktijd zijn dan ook niet gewenst. Uiteraard zijn uitzonderingen mogelijk maar dit is altijd in overleg met je werkbegeleider.

Wat gebeurt er als ik tussentijds wil stoppen met jullie BBL opleiding?

In je proeftijd (2 maanden) kun je kosteloos opzeggen. Als je je opleiding stopzet na het verstrijken van de proeftijd is er een terugbetalingsregeling van kracht. Hierover zullen wij je bij het ondertekenen van je contract verder inhoudelijk informeren.

Wat als ik mijn opleiding niet binnen de gestelde termijn kan afronden?

Op het moment dat je je opleiding niet binnen 2 jaar kunt afronden is er een mogelijkheid tot verlenging. Afhankelijk van de reden wordt deze verlenging toegekend. Dit is altijd in overleg met de opleiding en Kindergarden.

Wat ga ik als BBL- student bij Kindergarden verdienen?

Als BBL-student word je conform de CAO kinderopvang ingeschaald in schaal 5 trede 7. Dit betekent dat je op basis van 36 uur €2071,- bruto per maand gaat verdienen. Houd er rekening mee dat je als BBL-student nooit 36 uur werkt. We adviseren je om naast de lesdag  3 dagen te werken. Het salaris voor 3 dagen is €1423,81-  bruto per maand. 

Wat zijn de kosten van mijn opleiding? 

€0,-! Kindergarden betaalt je opleiding en het studiemateriaal. Daarnaast ontvang je maandelijks salaris als pedagogische medewerker in opleiding voor de dagen dat je bij ons werkt.  

Krijg ik mijn lesdag betaald? 

Nee. Je lesdag is je eigen tijds investering. Je krijgt wel je reiskosten voor deze dag vergoed.

Kunnen mijn kinderen terecht bij Kindergarden? 

We kunnen geen plek voor je kind(eren) garanderen wel zullen we ons uiterste best doen om een plek te vinden bij een van onze locatie. Zorg dat je tijdig bij ons aangeeft dat je opvang voor je kind(jes) zoekt. 

Heb ik tijdens schoolvakanties vrij?

Tijdens de schoolvakantie vervalt je lesdag maar je bent niet automatisch vrij van je werk op de vestiging. In overleg met jouw manager en collega’s kan je vrije dagen opnemen.

Blijf ik gedurende mijn hele opleiding werken op dezelfde locatie?

We streven ernaar om jou de gehele opleiding op dezelfde vestiging te laten werken. Het is wel mogelijk om te wisselen van vestiging bij speciale omstandigheden. Dit gaat altijd in overleg.

Ik ga zelf een BBL opleiding volgen. Hebben jullie een werk/ leerplek beschikbaar?

Voor studenten die niet onze eigen BBL opleiding volgen hebben wij op dit moment beperkt plek beschikbaar.

 

 

Je hebt een stem bij Kindergarden. Je mag laten weten hoe je ergens over denkt en er wordt echt rekening met je gehouden.

Deveney Alicia

Vragen over werken
bij Kindergarden?

Stel je vraag aan onze recruiter Rachel.
Zij is te bereiken via vacature@kindergarden.nl of
op 06 – 200 999 93

Rachel recruiter Kindergarden