‘Kindergarden zijn we samen: ik maak graag deel uit van het team’

‘Het is altijd een droom van me geweest om een vestiging te starten. Bij Kindergarden krijg ik nu de kans om er een op te zetten, met een nieuw team op een nieuwe plek: supertof!’ In gesprek met Rosalie Michels, vestigingsmanager van Amsterdam Noord Bremstraat.

‘Kindergarden zijn we samen: ik maak graag deel uit van het team’

Rosalie (29) werkt inmiddels ruim acht jaar met veel plezier voor Kindergarden. Ze groeide van pedagogisch medewerker naar adjunct-vestigingsmanager en werkte zowel op een kleine als een grote vestiging. Tijdens het werken bij Kindergarden volgde ze de opleiding HBO kinderopvang. Op dit moment is ze 1,5 jaar vestigingsmanager van Steigereiland op IJburg.

Om te beginnen…

‘Voel ik me heel erg vereerd dat Kindergarden mij de nieuwe vestiging in Amsterdam Noord toevertrouwt. Het is altijd een droom van me geweest om een vestiging voor kinderopvang te starten. Nu mag ik er een binnen Kindergarden opzetten, in een deel van de stad dat zich heel snel ontwikkelt. Het voelt goed: Kindergarden is zo’n fijne organisatie om voor te werken. Alles is prima geregeld. Dat maakt dat ik deze grote stap met flink wat verantwoordelijkheden, kan zetten. Ik heb er onwijs veel zin in om dit samen met mijn nieuwe team te gaan doen!’

De Bremstraat is zo’n gave plek! Met zoveel ruimte voor iedereen – binnen en buiten
Rosalie

Wat maakt deze nieuwe locatie zo aantrekkelijk voor medewerkers?

‘We hebben veel vierkante meters tot onze beschikking. Ons pand aan de Bremstraat is namelijk een voormalig postkantoor. Momenteel gestript wordt het opnieuw ingedeeld volgens een plattegrond die is ontworpen door Kindergarden. Alles wat we weten over concept en inrichting wordt in dit pand verwerkt: dat betekent straks een uitdagende, leerrijke omgeving waarin kinderen zich spelenderwijs kunnen ontwikkelen. Dat is fijn voor de kinderen, maar ook voor onze medewerkers. Alle faciliteiten zijn er, dat maakt het plezier in je werk groter.’

En de buitenruimte?

‘De Bremstraat bestaat uit zeven horizontale groepen voor baby’s, dreumesen, peuters en peuterplus. Er wordt een kindvriendelijke, groene daktuin gerealiseerd met houten spelmaterialen en er komt een prachtige gymzaal in de kelder. Op de begane grond komt er ook een tuin in een afgeschermd deel voor de baby’s en naar goed Kindergarden-gebruik komt er ook een moestuin. Bewegen, ruimte is belangrijk voor kinderen. Ik vind het dan ook belangrijk dat kinderen dagelijks buiten kunnen spelen. En uniek natuurlijk van de gymzaal… Stel het regent een dag keihard, dan kunnen de kinderen daar fijn spelen en bewegen.’

Waar sta jij voor? Als manager en als collega?

‘Dat je in gesprek bent met je medewerkers en met de ouders. Dat je rust en vertrouwen weet te creëren. Zo kun je uit iedereen het beste halen. Iedereen heeft zijn of haar eigen kwaliteiten. Maak daar gebruik van en blijf van elkaar leren. Waarom zou je het niet doen? De HEART principles van Kindergarden vind ik in dat opzicht leidend. Dan heb ik het over: oprechtheid, uitblinken, verantwoordelijkheid, respect en samenwerken. In mijn droomteam worden deze uitgangspunten realiteit. Dan kunnen we samen van deze vestiging een groot succes maken.’

De Bremstraat opent januari 2021, waar ga je als eerste mee aan de slag?

‘We gaan het pedagogisch beleid van Kindergarden op de groepen in praktijk brengen. Natuurlijk met de kwaliteit die Kindergarden voor ogen heeft. Onze horizontale groepen zijn zo ingericht dat ze onze medewerkers ondersteunen als extra pedagoog. Met leer- en spelmateriaal dat de kinderen uitdaagt een stapje verder te zetten. Daarnaast hoop ik een sfeer te kunnen scheppen waarbij zowel kinderen als medewerkers zich snel thuis zullen voelen op deze fantastisch gave plek.’

Welk type manager ben jij? Wat mag het team van jou verwachten?

‘Door mijn open houding, bekwaamheid en heldere communicatie ben ik in staat om een team aan te sturen. Daarnaast sta ik voor transparant contact met zowel collega’s als ouders en vanzelfsprekend wil ik de kwaliteit van ons beleid waarborgen. Kindergarden zijn we samen: als vestigingsmanager maak ik graag deel uit van het team.’

Je wilt daar nog iets aan toevoegen?

‘Ja, graag! Door mijn groei binnen Kindergarden ben ik ook gegroeid wat betreft zelfvertrouwen om deze uitdaging aan te gaan. Het vertrouwen dat je krijgt van het management team doet je goed. Het andere is dat ik ooit als pedagogisch medewerker startte op een nieuwe vestiging, het Kennemerplein in Haarlem. Ik weet dus hoe het is om van scratch af aan ergens te beginnen. Die ervaring hoop ik natuurlijk mee te nemen naar de Bremstraat.’

‘Ik wil een veilige en vertrouwde plek creëren waarin wij kinderen mogen opvangen. Ik wil ze uitzwaaien als ze 4 jaar zijn, dat ze met een grote rugzak vol zelfvertrouwen naar de basisschool gaan!’
Rosalie

Wat wil jij met deze locatie bereiken?

‘Een veilige en vertrouwde plek creëren waarin wij de kinderen mogen opvangen en waarin ze de ruimte krijgen om zich te ontwikkelen. Wanneer de kinderen 4 jaar zijn ze uitzwaaien: dat ze met een grote rugzak vol zelfvertrouwen naar de basisschool gaan. Daarnaast hoop ik het team net zo enthousiast te maken voor Kindergarden als ik zelf ben.’

Waarom is Kindergarden zo’n fijne werkgever?

‘Als medewerker word je gezien en gewaardeerd. Door zowel de vestigingsmanager als het hoofdkantoor. Wanneer je ambitie hebt om door te groeien binnen de organisatie, zijn er zeker mogelijkheden. Zelf ben ik hier een goed voorbeeld van. Daarnaast heeft Kindergarden zijn eigen Academie. Jaarlijks wordt er gekeken hoe je je persoonlijk als in teamverband kunt ontwikkelen. Daar wordt passende training en of coaching bij gezocht. Mooi, hè?’

Kom ons team versterken!

Enthousiast over de Bremstraat? Wil jij ook in het nieuwe team van Rosalie aan de slag? Of in een van onze andere vestigingen in Amsterdam? Reageer dan nu en sta aan de wieg van een nieuwe, bruisende vestiging. Kindergarden: dé plek voor kinderen, ouders en last but not least… voor jou. Jij bent van harte welkom!