Inspiratieavond Emoties en kinderen

Eind september en begin oktober organiseert Kindergarden in samenwerking met kinderpsycholoog en opvoedkundige Tischa Neve drie inspiratieavonden op verschillende plekken in het land én speciaal voor pedagogisch medewerkers.

Tijdens de inspiratieavonden staan we stil bij het thema ‘kinderen en emoties’

Tischa neemt je op een heldere, praktische en laagdrempelige manier mee in haar visie op opvoeden en omgaan met kinderen. Je krijgt meer dan voldoende ruimte om je vragen te stellen. En natuurlijk is er de gelegenheid om samen met collega pedagogisch medewerkers van diverse locaties en organisaties te sparren over het thema en ervaringen en uitdagingen met elkaar te delen.

Kortom, een avond vol voorbeelden uit de praktijk en heel veel praktische tips en handvatten die je direct in je werk in de praktijk kunt brengen. Meld je vandaag nog aan voor de inspiratieavond op 24 september (Utrecht), 1 oktober (Oisterwijk) of 3 oktober (Delft)

Mijn kennis verdiepen? Dat doe ik bij de Kindergarden Academie!

Emoties en kinderen

Wil jij alles weten over het hoe en waarom van boze of verdrietige kinderen? En hoe je ze kunt helpen om een gezonde relatie met emoties te ontwikkelen?

Kinderen kunnen behoorlijk pittige emoties hebben. En daar op een goeie en effectieve manier mee omgaan is best en uitdaging. Als je niet oplet dan maak je de emoties alleen maar groter. Als je een kind en zijn emoties beter begrijpt kun je gelukkig veel doen om heftige emoties behapbaar te houden.

Onderwerpen die aan bod komen zijn o.a.

  • Wat zijn emoties, hoe werkt dat in je lijf en hoofd?
  • Hoe voorkom je heftige emoties?
  • Hoe kunnen wij kinderen helpen om gaan met hun (heftige) emoties?

Laat jij je graag inspireren om weer even bewust stil te staan bij wat je doet en kunt doen in het werken met kinderen?
Meld je vandaag nog aan om bij deze lezing bomvol inspiratie en tips te zijn! De data staan vast, exacte locaties volgen in de loop van deze maand. Uiteraard houden we je hiervan op de hoogte en krijg je tijdig bericht.

24 september regio Utrecht

1 oktober Oisterwijk

3 oktober Delft

Kindergarden Academie

Je hebt de mooiste baan die er is. Dagelijks werk je met kinderen. Je moedigt ze aan om zichzelf en de wereld om hen heen te ontdekken. En ziet ze opgroeien van baby’s tot onbevangen kinderen met een positief zelfbeeld. Behalve leuk is dit soms ook een hele uitdaging.

Geen kind is hetzelfde en fasen en verrassingen volgen elkaar in rap tempo op. Daar speel je zo goed mogelijk op in. Maar af en toe wat extra inspiratie is best fijn en handig. Deze inspiratie geven wij je graag! Vandaar dat wij regelmatig in samenwerking met experts en specialisten als Tischa Neve, webinars, trainingen of inspiratieavonden organiseren voor pedagogisch medewerkers via onze Kindergarden Academie. Wat heb jíj nodig om je werk goed te doen? Daar gaat het om. Jezelf uitdagen en vragen stellen, oplossingen zoeken en open staan voor nieuwe ideeën en inzichten, dat vinden we belangrijk!

Lees meer

Wie is Tischa?

Tischa Neve is als kinderpsycholoog en opvoedkundige al jaren verbonden aan Kindergarden en geeft vanuit de Kindergaden Academie trainingen aan pedagogisch medewerkers. Ook verzorgt ze regelmatig workshops voor ouders. Misschien ken je haar wel van het opvoed tv-programma ‘Schatjes’ waar zij gezinnen coachte met opvoedproblemen.

Ze heeft inmiddels 5 boeken uitgebracht over opvoeden en is ook te vinden in tijdschriften als Psychologiemagazine, Ouders van Nu en het NRC met opvoedvragen/antwoorden.

Wil je meer weten over Tischa Neve? www.opvoedcursussen.nl en www.grootenklein.nl

Ik geloof dat iedereen kan opvoeden

Tischa Neve

Ik geloof dat iedereen kan opvoeden.

Vragen over werken
bij Kindergarden?

Stel je vraag aan onze recruiter Rachel
Zij is te bereiken via vacature@kindergarden.nl

Rachel recruiter Kindergarden