Waar zouden we zijn zonder onze flex collega’s?

Soms heb ik het voorrecht om een dag op een andere locatie te mogen werken. Het is leuk en het prikkelt mijn nieuwsgierigheid. Even een kijkje in de keuken van een andere vestiging. Er zijn pedagogisch medewerkers die juist gekozen hebben om flexibel bij een vestiging te werken. Het deed mij dan ook besluiten eens een blog aan hen te wijden. Want waar zouden wij zijn zonder hen? Zij zijn namelijk de kameleons van Kindergarden.

Waar zouden we zijn zonder onze flex collega's?

Het woord zegt het al, flexibele pedagogisch medewerker. Kindergarden werkt met vaste gezichten en dus ook met vaste flex medewerkers per vestiging. Dat betekent echter niet dat je als flexibele medewerker op een vaste groep staat. Integendeel. Kindergarden vindt het belangrijk om met vaste gezichten op de groepen te werken. Zo waarborgen we een stuk veiligheid en geborgenheid voor de kinderen en hun ouders.

Als flex medewerker beweeg je jezelf als water over de vestiging. Het ene moment geef je het flesje aan een baby, waar je weer op een ander moment jezelf volledig in het fantasiespel stort met peuters. Het is divers, onvoorspelbaar en zeker niet iedereen zal hier mee uit de voeten kunnen. Onze kameleons draaien hun hand nergens voor om. Ze mogen dan wel flexibel werken, maar zij kennen de locatie vaak als geen ander. En het allerbelangrijkste, zij kennen vrijwel alle kinderen.

Ze zijn gewend om te schakelen. Een ontzettend handige eigenschap voor deze specifieke functie binnen Kindergarden. Het komt natuurlijk wel eens voor dat je niet op je eigen locatie staat, maar werkzaam bent binnen de regio. En dan komt die eigenschap erg van pas. Waar staan de voedingen? Zijn er nog allergieën waar je rekening mee moet houden? Welke kindjes gaan er allemaal naar bed en hoe laat? En ondertussen proberen zij, samen met de vaste collega’s, het allerbeste voor de kinderen uit de dag te halen.

Ze mogen dan wel flexibel werken, maar zij kennen de locatie vaak als geen ander. En het allerbelangrijkste, zij kennen vrijwel alle kinderen.
Evelien

Zoals ik al eerder zei, wordt het werken als flexibele pedagogisch medewerker onderschat. Want vergis je niet wat het schakelen en wisselen van groepen met je kan doen. Ook wil je jezelf altijd van je beste kant laten zien en alles zoveel en zo snel mogelijk eigen maken. En je stelt je met enige regelmaat voor aan ouders, kinderen en collega’s. Als kameleon moet je dus van alle markten thuis zijn. En je krijgt er zeker ook wat voor terug. Denk daarbij bijvoorbeeld aan veel activiteiten inspiratie in alle leeftijdscategorieën, je ziet en hoort alles op de vestiging en geen dag is hetzelfde. Als pedagogisch medewerkers op de groepen mogen wij in onze handjes knijpen met zulke allround medewerkers. Zij zijn degene die ons uit de brand komen helpen als er iemand ziek is. En ze zorgen ervoor dat we de dag kunnen draaien zoals we dat willen bij Kindergarden. Dus laten we met z’n allen de flexibele medewerkers omarmen, ze koesteren en laten merken dat we ontzettend blij met ze zijn!

Zonder deze kameleons? Geen denken aan!

Wie is Evelien Martens?

Evelien Martens

Evelien Martens is pedagogisch medewerker bij Kindergarden en deelt elke maand een mooi verhaal over de kinderen en het werken bij Kindergarden. Geregeld gaan haar handpoppen mee en beleven ze samen de mooiste avonturen!