‘We gaan er hier een heel fijne vestiging van maken’

Toen Tadyurah Laturette hoorde dat er Kindergarden-vestiging in Vught zou komen, wist ze meteen: dat is iets voor mij. ‘Mijn moeder ging verderop, ook in zo’n mooi pand, naar de huisarts. Heel bijzonder dat ik precies hier in deze straat een nieuwe vestiging mag openen. Deze plek voelt goed.’

‘We gaan er hier een heel fijne vestiging van maken’

Ze is zelf ook een echte Brabantse, de 28-jarige Tadyurah. Opgegroeid in Den Bosch woont ze nu in Eindhoven. Ze werkt hard aan de opening van de nieuwe Kindergarden-vestiging in Vught. ‘Eigenlijk vind ik alles wat binnen de grenzen van Brabant is gezellig en goed,’ lacht ze. ‘Ik woon nu zes jaar in Eindhoven. Het is er iets rauwer dan ik gewend ben, maar ook heel levendig en gezellig. Ik ben helemaal verliefd geworden op deze stad.’
Verhuizen naar Vught om in de buurt van de Kindergarden-locatie te gaan werken, ligt dan ook niet in de planning. Maar dat ze hier heel graag dagelijks zou willen zijn, wist ze meteen. ‘Zelfs mijn moeder zei, toen ze hoorde dat Kindergarden naar Vught zou gaan, dit moet jij gaan doen. Omdat ze er zelf als kind woonde, is de cirkel rond.’

Een cadeautje

Tadyurah is min of meer toevallig bij Kindergarden terechtgekomen. Ze werkte als pedagogisch medewerker bij een kinderdagverblijf in Eindhoven dat werd overgenomen door Kindergarden. Snel daarna werd er een vervangend vestigingsmanager gezocht. ‘Ik solliciteerde in eerste instantie vooral om mijn sollicitatie-skills te oefenen. Toen werd ik het ook nog! Geweldig natuurlijk,’ blikt Tadyurah terug. ‘Die overname was voor mij een cadeautje. Bij de vorige eigenaar waren geen doorgroeimogelijkheden. Ondenkbaar voor Kindergarden, waar je altijd kunt doorgroeien als je dat wilt. Al na een halfjaar kwam de kans voorbij om in Vught te gaan openen met een heel nieuw team. En daar zijn we nu.’

Vertrouwd en fijn

‘Ik zie uit naar een fris, nieuw begin. Het is toch te gek dat we in een splinternieuw verbouwd pand de Kindergarden-filosofie mogen uitrollen?’ Het heeft alles in zich om te worden wat het moet zijn volgens Kindergarden: een rustige, veilige plek waar iedereen zich thuis voelt en de kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen. Het is een vrijstaand gebouw met een prettige tuin straks, er zijn grote ramen en er is veel licht. Dat het ingericht gaat worden volgens de huisstijl van Kindergarden, met gezellige hoekjes waar de kinderen lekker rustig kunnen spelen – daar verheugt Tadyurah zich het meest op. ‘Ik kan gelukkig worden van de gedachte dat de Montessori-kast straks is ingericht precies op de manier waarop we het op alle locaties doen. De structuur van Kindergarden maakt het werken vertrouwd en fijn. Alles is zo ingericht dat je als pedagogisch medewerker alle tijd hebt om met de kinderen bezig te zijn.’

Kinderen hebben gewonnen

De kinderen, daar draait het natuurlijk allemaal om. ‘Ik ben altijd een verzorgend type geweest, vroeger speelde ik schooltje met mijn knuffels. Toen ik een opleiding moest kiezen was het alleen de vraag of ik iets in de zorg voor dieren of kinderen wilde gaan doen. De kinderen hebben gewonnen haha. Ik vind het heerlijk om te zien hoe een kindje zich kan ontwikkelen. Ik heb eerst een opleiding pedagogisch werk gedaan. Daar merkte ik al dat ik meer wilde doen. Toen kwam de opleiding pedagogisch management op mijn pad. Dat paste perfect bij mij. De combinatie van werken voor de kinderen en met collega’s is perfect voor mij.’

De structuur van Kindergarden maakt het vertrouwd en fijn hier. Alles is zo ingericht dat je alle tijd hebt om met de kinderen bezig te zijn
Tadyurah

Brabantse gezelligheid

Tadyurah is voor het team in Vught op zoek naar mensen met dezelfde liefde voor kinderen. Er is al een kleine team pedagogisch medewerkers aangenomen, maar er kan nog meer bij. Jong, oud, Brabants of van daarbuiten – iedereen is welkom. Er komen straks drie babygroepen, een dreumesgroep, een peutergroep en een peuterplusgroep, dus werk genoeg. ‘En laten we de BSO niet vergeten! Ik hoop dat er ook locals zullen solliciteren, mensen die Vught goed kennen. Ik sprak gisteren een van de twee huishoudelijk medewerkers die zijn aangenomen. Een Bossche vrouw, een ‘moeke’ zoals wij dat in Brabant zeggen, iemand met veel ervaring om te koken en zorgen voor grote groepen. Zij zullen het hart vormen van deze locatie.’

Blijven ontwikkelen

Gezelligheid en rust zijn woorden die vaker terugkomen als de jonge manager het over haar team heeft. Ze houdt van samenwerken, samen groepen draaien, maar biedt ook ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. De Kindergarden Academie is een van de tools om jezelf als medewerker te blijven ontwikkelen. Op de academie is veel pedagogische vakinformatie te vinden. Tadyurah houdt van de webinars en podcasts die je er kunt luisteren. ‘In de lockdown heb ik daar veel gebruik van gemaakt. Ik herinner me dat ik een podcast over emotionele veiligheid van baby’s op de groep zat te luisteren terwijl ik een puzzel maakte aan tafel. Ik kreeg bijna heimwee naar werk. Had zo’n zin om lekker op een babygroep te gaan werken.’

Kom eens langs

Sinds 1 april is de vestiging in Vught open. Kindergarden nodigt je van harte uit te solliciteren. Tadyurah: ‘Als je vragen of twijfels hebt, kom gerust langs! Past het bij je, dan ben je welkom. Anders even goede vrienden natuurlijk. Het is fijn om uit te zoeken of de stijl bij je past. Want als je voor Kindergarden gaat, dan blijf je heel lang, dat weet ik zeker.’