‘Wie bouwt er mee aan deze fijne nieuwe vestiging?’

Nu het speelgoed een plekje heeft, de keuken is ingericht en de bedjes in elkaar zijn gezet, begint het te kriebelen bij vestigingsmanager Tineke van Dommelen (30). Ze kan niet wachten totdat Kindergarden Terwijde straks open zal gaan. ‘Maar eerst nog bouwen aan een fijn team. Ik heb al een paar toppers mogen aannemen. Hopelijk volgen er snel meer!’

‘Wie bouwt er mee aan deze fijne nieuwe vestiging?’

Als Tineke door het pand loopt, klinkt het zoals een net verbouwd huis, een beetje hol nog. Knisperend nieuw, alles prachtig gemaakt, licht – echt een plek die alles in zich heeft om in geleefd te gaan worden. ‘Ik kan niet wachten totdat het hier straks een volle, gezellige boel is met spelende kinderen,’ vertelt Tineke. Hoewel het pand zelf helemaal af is, moet er nog wel wat gebeuren voordat de deuren open kunnen. Een team samenstellen, bijvoorbeeld. Er is ruimte voor 40 medewerkers en 126 kinderen. De eerste twee zijn al gevonden: de dochters van Tineke.

Wat een geluk voor de meiden dat ze in zo’n splinternieuwe vestiging naar de kinderopvang mogen, waar mama ook nog werkt.

‘Ja die kleintjes boffen! En de rest van de kinderen ook hoor! Ik wil hier echt werken aan een tweede thuis voor iedereen. Ik vind het belangrijk dat kinderen zich veilig voelen. Dat ze leren dat je je ook prettig kunt voelen op een andere plek dan je eigen huis. Zo leren ze op zichzelf te vertrouwen en kunnen ze zich het beste ontwikkelen.’

Hoe zorg je dat een kind zich ook echt veilig vóelt?

‘Door vertrouwen te geven. Ze zullen voelen dat ze echt gezien worden en dat ze zichzelf mogen zijn. Daarvoor is rust en warmte nodig. Deze waarden staan centraal bij Kindergarden. Ik denk dat deze organisatie daarom zo goed bij mij past.’

Je werkt alweer tien jaar bij Kindergarden. Wist je altijd al dat je in de kinderopvang wilde werken?

‘Zeker! Mijn moeder was vroeger gastouder. Er waren thuis dus altijd kinderen om mee heen. Ik vond dat altijd leuk, ook als ze eens op een negatieve manier aandacht vroegen. Mensen zeiden toen al dat het bijzonder was hoeveel geduld ik met ze had. Voor mij is het een tweede natuur om met kinderen om te gaan.’

Ook als ze vervelend zijn?

‘Haha, ja hoor. Ik wil altijd weten waaróm een kind vervelend is. Wat zit er dwars, wat heeft het nodig? Vaak is het een kwestie van een knuffel of een andere vorm van aandacht geven en dan voelen zich zo weer beter. Met kinderen gaat dat snel. Ik vind het een cadeautje om ze te mogen zien ontwikkelen. Van een baby die alleen nog maar een beetje rondkijkt naar een peuter die al echt met een ander kindje kan spelen – prachtig om te zien.’

Je hebt zelf vijf jaar op de groep gestaan. Nu als vestigingsmanager ben je druk met heel andere dingen. Mis je het dagelijkse werk niet?

‘Ik heb altijd met heel veel plezier op de groep gewerkt. Toen ik gevraagd werd, ik werkte toen in Bussum om de vestigingsmanager tijdelijk te vervangen, merkte ik dat ik dat ook wel heel leuk vond. Ik was nog steeds veel op de groepen, maar was ook organisatorisch bezig, had veel contact met ouders en de medewerkers. Dat lag me wel. Nu ben ik als vestigingsmanager ook vaak op de groepen te vinden. Ik vind het fijn om te weten wat er speelt en ik vind het belangrijk om zichtbaar te zijn voor collega’s en ouders.’

Over pm’ers gesproken: je bent op zoek naar heel wat collega’s. Wie zoek je?

‘Mijn droomteam is een gemêleerde groep. Jong, oud, man, vrouw – van alles door elkaar zou geweldig zijn. Ik heb de eerste man al aangenomen voor de BSO. Supertof, want vaak brengen mannen een prettige nuchterheid mee, dat kan ik wel waarderen.’

Pedagogisch medewerkers hebben het voor het uitkiezen momenteel. Waarom moeten ze zeker in Terwijde komen werken?

‘Ik denk dat dit een prettige werkplek is. Alleen het pand al! Het is de oudste boerderij van Nederland, met van die mooie oude balken, die helemaal vernieuwbouwd is tot een plek met de fijne sfeer en knusse kleuren die bij Kindergarden horen.’

Ik hoop dat dit een fijn tweede thuis gaat worden, voor iedereen
Tineke

Er is een luxe keuken zag ik.

‘Zeker. Het is een grote keuken waar onze huishoudelijke hulp iedere dag verse maaltijden maakt voor de kinderen. Je mag zelf als pm’er trouwens ook altijd een hapje mee-eten.’

En wat voor leidinggevende hebben zij straks? Kun je iets over jouw stijl vertellen?

‘Allereerst: ik heb een hekel aan hiërarchie. Ik vind het belangrijk dat iedereen zich in het team gezien voelt. Of je een pm’er bent, stagiaire of huishoudelijke hulp – we zijn allemaal van grote waarde. Daarnaast vind ik het belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn. Ik hoop ook een sfeer te creëren waarin iemand het durft te zeggen als er iets is. En natuurlijk hoop ik dat we samen de passie voor werken met kinderen kunnen delen!’

Kindergarden heeft een eigen academie waar je je kennis kunt bijspijkeren en inspiratie kunt opdoen. Er zijn ook veel doorgroeimogelijkheden. Pas je ook in jouw team als je eigenlijk alleen op de groep wilt werken?

‘Natuurlijk. Kindergarden heeft het goed geregeld voor iedereen, je hóeft niet door te groeien. We zorgen dat alle kennis en expertise aanwezig zijn. Iedere vestiging heeft een pedagogisch expert. Dit maakt dat je als pm’er wanneer je vragen hebt direct bij iemand terecht kan als je bijvoorbeeld even niet weet wat je met die huilbaby moet. We doen het samen.’

Er schijnt ook een jaarlijks Kindergarden-feest te zijn.

‘Klopt. Ieder jaar wordt er weer iets anders georganiseerd, van een barbecue op het strand tot een feestavond met muziek. Dit wordt door het hoofdkantoor georganiseerd om de medewerkers te bedanken. Het is echt leuk om bij de Kindergarden-familie te horen.’