Succesvolle start BBL

Kindergarden Academie

Rond je de opleiding succesvol af, dan heb je een erkend diploma op zak.

Hanneke Visser

Kindergarden leidt eigen medewerkers op

In februari 2019 start de tweede klas met leer- en werkplekken bij kinderopvangorganisatie Kindergarden.

Dit keer in Den Haag, Delft, Leiden en Rotterdam. Ook deze klas was in no time vol, net als de eerste. Wat is het geheim achter dit succesvolle project?

Kom werken en leren bij Kindergarden...

…Dat was de oproep voor de Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL) afgelopen september. De eerste klas met 22 leer- en werkplekken in Amsterdam zat al snel vol. ‘Bij Kindergarden gaat het om wat je het allerliefste doet, wat je het allerbeste kan: de zorg voor en de ontwikkeling van kinderen,’ zegt Operationeel en HR-directeur Hanneke Visser.

‘Onze boodschap is: ben je leergierig? Sta je open voor een mooi, nieuw avontuur? En wil je het liefst morgen al aan de slag, ook als je nog niet beschikt over het juiste diploma? We leiden je graag op, incompany, aan onze eigen Academie. Die aanpak werkt.’

Hanneke Visser

Bij Kindergarden gaat het om wat je het allerliefste doet, wat je het allerbeste kan: de zorg voor en de ontwikkeling van kinderen.

Betaalde opleiding

Via het leer- en werkprogramma van Kindergarden volgen deelnemers in twee jaar (in plaats van drie) de opleiding gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 3 & 4. ‘Wij betalen de opleiding en… je ontvangt meteen salaris,’ aldus Visser.

‘Rond je de opleiding succesvol af, dan heb je een erkend diploma op zak. Tijdens de opleiding gaan deelnemers één dag per week naar school en werken ze drie of vier dagen op één van de kinderdagverblijven van Kindergarden. Zo leren ze direct vanuit de praktijk en bouwen werkervaring op. Je leert immers het meeste tijdens het werk.’

Best mogelijke begeleiding

Kindergarden zorgt voor de best mogelijke begeleiding bij deze unieke combinatie van leren en werken. Er is een mentor vanuit de opleiding en een werkbegeleider op de vestiging. Deelnemers volgen klassikale lessen, beroepspraktijklessen en werken en leren op de groep. Naast de vaste onderdelen van de opleiding is er ook veel aandacht voor het pedagogisch beleid van Kindergarden en de manier waarop de organisatie werkt. Voor de ene ‘schooldag’ op de Academie wordt samengewerkt met de beste opleider op dit gebied: Instituut Broers.

De mooiste baan die er is...

Pedagogisch medewerkers werken dagelijks met kinderen. Tijdens de opleiding ben je net als de collega’s op de vestiging verantwoordelijk voor de begeleiding, verzorging en de ontwikkeling van de kinderen op het kinderdagverblijf. Als pedagogisch medewerker moedig je ze aan zichzelf en de wereld om hen heen te ontdekken. Kindergarden bouwt de taken en verantwoordelijkheden steeds verder uit gedurende de opleiding. De werkbegeleider helpt hierbij.

Voor de hele branche

De BBL van Kindergarden is er voor nieuwe mensen en voor wie wil omscholen. ‘Door onze eigen medewerkers op te leiden, kunnen we de kwaliteit binnen onze kinderopvang verder verbeteren,’ zegt Hanneke Visser. ‘Dat past bij de recente inspanningen van de overheid op dit gebied, bijvoorbeeld met de wet IKK. We hebben daardoor meer mensen nodig. Dat er ondanks de krapte op de huidige arbeidsmarkt zoveel animo is voor onze BBL, daar zijn we natuurlijk heel blij mee. Uiteindelijk is ons initiatief goed voor de hele branche.’

Pedagogisch medewerker worden?

Doe jij graag waar je het beste in bent? Wil jij ook een belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van kinderen?

Werken & leren bij Kindergarden

Vragen over werken
bij Kindergarden?

Stel je vraag aan onze recruiter Rachel.
Zij is te bereiken via vacature@kindergarden.nl of
op 06 – 200 999 93

Rachel recruiter Kindergarden