‘Ze vinden het fijn dat je er bent, die waardering is er altijd’

Pedagogisch medewerker Resa Steenvoorden over flexibel werken bij Kindergarden: ‘Eén dag in de week ben ik op een vestiging, meestal de Zuidas, soms op een van de andere vestigingen in Amsterdam.’

‘Ze vinden het fijn dat je er bent, die waardering is er altijd’

Resa: ‘Ik doe nu de HBO-opleiding Creative Business. Op het MBO heb ik kinderopvang gedaan. Daarna wilde ik verder studeren, dat werd dus Creative Business, met vier dagen in de week les.’

Flexibel inzetbaar… wat trekt jou daarin aan?

‘In het begin heb ik stage gelopen op een vaste groep, daarna ging ik werken in de flexpool en ontdekte dat ik dat óók leuk vond. Je ontmoet namelijk steeds nieuwe collega’s en je ervaart elke keer opnieuw hoe dankbaar iedereen is dat je komt invallen. We willen allemaal toch dat de kinderen een fijne en leerzame dag hebben!’

Hoe gaat dat in de praktijk?

‘Je stelt je voor aan je nieuwe collega’s. Wat ik merk, is dat iedereen open en aardig is. Je krijgt een rondleiding, waar kun je alles vinden? Bij Kindergarden zijn de pedagogische visie en werkwijze op elke vestiging hetzelfde, net als de inrichting van de groepen. Die zaken zorgen ervoor dat je je snel thuis voelt. Ouders vragen wie je bent, of je vaker gaat komen: ze zijn altijd heel belangstellend en betrokken. Als ik een dag op een groep sta, weten alle kinderen de week erna wie ik ben. Ze hebben er bij wijze van spreken totaal geen moeite mee dat ik in de flexpool werk.’

Is er veel verschil tussen de vestigingen?

‘Er werken andere mensen, dus ja… de sfeer is anders. En sommige vestigingen hebben een BSO. Maar dat maakt het werk ook gevarieerd. De Kindergarden ‘omgeving’ is wel overal gelijk. Daarin hoef je niet te schakelen, dat vind ik prettig en dat geldt denk ik voor iedere flexpooler. Dat alles maakt de stap makkelijker om naar een andere vestiging te gaan.’

Kun je de flexpool aanbevelen?

‘Jazeker! Geen dag is hetzelfde. Je leert als gezegd veel nieuwe collega’s kennen, en hoe vaker je op een vestiging bent, hoe eerder je ook bekend bent bij iedereen en hoe sneller je ook weer gevraagd wordt.’

De Kindergarden ‘omgeving’ is overal gelijk. Daarin hoef je niet te schakelen, dat vind ik prettig
Resa

Je studeert nog, maar de kinderopvang…

‘Blijft kriebelen, ja. In mijn vakanties werk ik meestal als pedagogisch medewerker. In de zomervakantie, toen veel van mijn collega’s er niet waren, heb ik vier dagen in de week op een vestiging gewerkt. Er was veel behoefte aan flexwerkers. Ik kreeg de kans om op één groep te staan, de peutergroep op de Zuidas. Een uitdaging, maar fantastisch om te doen!’